Resepi Laksa ZaiFa













Bahan-bahan A - dikisar
Cili kering – 20 tangkai
Cili Padi – 10 biji
Belacan
Bawang Putih / Bawang Merah

Bahan-bahan B

Ikan Sardin/Ikan Kembong - dikisar
Daun kesum
Bunga Kantan
Laksa
Asam keping


Bahan-bahan utk hiasan
Timun
Bawang besar
Telur rebus
Daun selom
Limau nipis

Cara-cara membuatnya:

Masukkan bahan2 kisar A, masak sehingga berbau wangi dan betul2 masak.
Masukkan bahan2 B, isi ikan.
Masukkan air tulang ikan yg telah dikisar dan sedikit air.
Kemudian masukkan daun kesum & bunga kantan
Letak sedikit garam dan serbuk perasa.
Masak sehingga mendidih.
Siap utk dihidangkan.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons