1 bungkus (350g) biskut marie
Setengah buku butter
2 biji telur
1 cwn serbuk koko
1/2 cwn milo
1 cwn air
3/4 cwn gula
** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rasa coklat yg kuat,guna 1 cwn koko+1/2 cwn milo.
Cara membuatnya:
1.Patah2kan biskut
2.Dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
3.Masukkan butter,kacau sampai butter cair
4.Kecilkan api, masukkan telur.Kacau sampai agak2 pekat (lebih kurang 30 saat).Padamkan api
5.Masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi coklat.(sukatan biskut terpulang pada citarasa. kalo nak byk coklat guna sket jer)
6.Masukkan dlm loyang.Tekan2 sikit bagi padat.Simpan dalam peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang.
0 comments:
Post a Comment