Bahan-bahan:
2 ekor ketam
3 ulas bawang putih (dicincang)
4 sudu sos tomato
4 sudu sos cili
2 sudu minyak bijan
1/2 kiub pati ayam
1 biji telur
Garam
Air (ikut suka)
Daun ketumbar
Cara-cara:
1.Tumis bawang putih sehingga naik bau dan wangi.
2.Masukkan sos cili, sos tomato dan air. Kacau sebati.
3.Masukkan ketam dan biarkan hingga masak sambil dikacau sekali sekala.
4.Masukkan minyak bijan, pati ayam dan garam.
5.Apabila telah masak sepenuhnya pecahkan telur dan kacau supaya telur hancur.
6.Setelah telur masak dan kuah pekat boleh diangkat untuk dihidangkan.
7.Taburkan daun ketumbar untuk hiasan.
Ketam Sweet Sour
My Friends,My Followers
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
0 comments:
Post a Comment