Udang Celur Bercili

Bahan-bahan:
10 biji cili kering
5 biji bawang kecil
5 ulas bawang putih
100 gram udang besar
5 cawan air
Minyak
5 biji bawang besar
Garam
1 camca teh gula


Cara membuatnya:
1. Kisar cili kering, bawang kecil, bawang putih sehingga halus.
2. Bersihkan udang dan buang kulit.
3. Panaskan air sehingga mendidih kemudian celur udang sehingga warnanya jingga kemerahan.
4. Panaskan minyak dan tumis sehingga bahan yang dikisar sehingga garing.
5. Tambahkan garam dan gula secukup rasa.
6. Masukkan udang dan kacau sehingga sebati.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons