Puding Telur Daging Cendawan & Fold Over Pear&Kiwi























Bahan-bahan Puding:
Daging (dicincang)
Cendawan (dihiris)
Jeruk Cili (dihiris)
Daun Bawang (dihiris)
Telur
Serbuk Bawang Putih
Serbuk Stok Ayam Maggi
Garam

Bahan-bahan Fold-Over Pear dan Kiwi:
Pastri Puff (dipotong bulatan)
Buah Kiwi
Buah Pear
Cuka Perang

Serbuk Kayu Manis
Keju Mozzarella

Bahan-bahan Sos:
Gula Perang
Krim
Kayu Manis
Buah Pear

Cara-cara penyediaan Puding:
1.Panaskan kuali, dan masak daging dan cendawan. Masukkan telur dan gaul sehingga rata dan ketepikan.
2.Selepas itu, panaskan periuk bersama air dan kukus puding sehingga masak.
3.Ketepikan untuk hidangan.


Cara-cara penyediaan Fold-Over Pear dan Kiwi:
1.Perapan pear dan kiwi bersama cebisan mozzarela, gula perang dan serbuk kayu manis.
2.Sapukan minyak di dalam dulang, letak pastri puff di atasnya.
3.Letak pear, kiwi dan cebisan mozzarella ke atas pastri puff dan bakar di dalam ketuhar dengan suhu180 darjah celcius selama 20 minit.
4.Keluarkan setelah masak dan lipat ia menjadi dua.


Cara-cara penyediaan Sos:
1.Ambil kuali dan letakkan gula perang, krim, kayu manis dan buah pear.
2.Gaul sehingga sebati dan menjadi sos.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons