Semperit Susu
250 gram butter
1/2 tin susu pekat manis
400 gram tepung jagung
3 sudu makan tepung castard
sedikit coklat chip utk hiasan
1.Ayak kedua jenis tepung, ketepikan
2.Gaulkan butter dan susu hingga sebati
3.Masukkan tepung dan gaul guna senduk kayu.Jadikan doh lembut.
4.3/4 bahagian warnakan dgn warna kesukaan, 1/3 bahagian biarkan warna asal.
5.Tekan doh berwarna dgn acuan semperit pecah 15
6.Tekan doh asal dgn nozel bintang
7.Letak coklat chip atau manik gula
8.Bakar pada suhu 165-170c selama 18-20min
Sumber : FB
2 comments:
sedap sangat kuih ni kalau raya.. raya dah dekat. selamat hari raya admin. thanks share
[Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]
You should participate in a contest for probably the greatest blogs on the web. I will recommend this site! See Instagram photos and videos from 'Gramho' hashtag.
Post a Comment