Kek Cawan Pistachio Dan Anggur Hitam


Resepi Masterchef 2:Kek Cawan Pistachio Dan Anggur Hitam - Rosemah




Bahan-bahan
125gm mentega
115 tepung gandum
Baking powder
20gm pistachio
125 gula
2 biji telur
Susu

Topping
125gm mentega
100gm gula
2 sudu madu
3 sudu jus lemon


Cara-cara penyediaan:
1. Putar mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
2. Masukkan tepung pistachio berselang seli dengan susu.
3. Masukkan ¾ dalam mangkuk dan bakar pada 170c selama 15 minit.
4. Putar mentega dan gula,masukkan madu dan jus lemon. Letak di atas kek cawan.

Sumber

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons