BAHAN KEK SPAN:
250 gm tepung kek span
20 gm serbuk koko
75 gm coklat masakan
4 biji telur
50 gm mentega
50 ml air
Esen vanila
BAHAN PES:
100 ml krim putar
40 gm gula kastor
400 gm isi durian
BAHAN HIASAN:
200 gm coklat masakan
200 ml krim putar
CARA MENYEDIAKAN:
1. Untuk kek span, pukul telur dan mentega hingga gebu. Masukkan air, tepung kek, serbuk koko, coklat masakan yang telah cair dan esen vanila. Pukul hingga kembang. Masukkan ke dalam bekas dan bakar.
2. Untuk durian pes, pukul gula kastor dan krim putar hingga rata. Masukkan isi durian dan tambahkan krim putar.
3. Untuk hiasannya pula, campurkan campuran coklat masakan dan krim putar. Cairkan menggunakan kaedah double boil.
4. Setelah semua selesai, potongkan kek span nipis. Sapukan pes durian berselang-seli. Setelah selesai, masukkan ke dalam peti sejuk.
5. Hiaskan coklat masakan di atasnya.
0 comments:
Post a Comment