Puding Ubi Kentang

Bahan-Bahan:
1 pek puding /agar-agar (perasa asli)
1 cawan ubi kentang
1 cawan susu cair/sejat F&N(warna biru)
2 cawan air
gula secukup rasa (1 sudu makan)
sedikit esen banana

Cara Membuatnya:
1.Ubi kentang direbus dan dilecek.
2.Masak agar-agar/puding bersama air hingga mendidih.
3.Kemudian masukkan gula secukupnya.
4.Bila mendidih, perlahankan api dan kemudian masukkan 1 cawan ubi kentang yang dilecek tadi.
5.Biar mendidih lagi dengan api sederhana.
6.Kemudian tapis supaya ubi kentang nampak halus dalam puding.
7.Masukkan dalam acuan dan sejukkan.
8.Lepas beku, bolehlah dihidangkan.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons