Kek Coklat Kukus Keju Koktel

Bahan A
2 cawan tepung gandum-ayakkan
1 cawan serbuk koko-ayakkan
1 s/k baking powder-ayakkan
1/2 s/k soda bikarbonat-ayakkan


Bahan B
1 cawan susu pekat
1 cawan butter cair
1 cawan air panas
2 cawan gula perang


Bahan C
4 biji telur
1 s/k esen vanilla-kacau rata


Cara memasak:
1.Panaskan kukusan dan lapikkan loyang dengan kertas minyak.
2.Masukkan semua bahan yg diayakkan dalam mangkuk.
3.Masukkan butter cair,air panas,gula dan susu pekat dalam mangkuk yg berisi bahan yg telah diayakkan.
4.Masukkan telur dan kacau adunan sehingga sebati.
5.Masukkan dalam loyang dan kukus selama 1 jam atau lebih sikit.
6.Sejukkan dan hiaskan dengan kerim keju dan buah2an koktel


Bahan krim keju:
250 gm keju cream philidephia
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan air agar-agar
1 cawan yogurt perisa mangga
1 tin buah2 koktel
1/2 cawan air dalam buah² koktel

Cara memasak:
1.Pukul keju cream dan gula sehingga rata/lembut.
2.Masukkan yogurt dan pukul lagi.
3.Masukkan air/cecair agar dan kacau rata.
4.Tuangkan atas kek span dan sapukan rata.
5.Taburkan buah² koktel dan sejukkan beberapa jam.
6.Potong dan hidangkan.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons