Puding Lapis Kacang Merah


Bahan A:
10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
130 gm gula pasir
2 sudu besar krim putar
Pewarna kuningSedikit garam


Bahan B
10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
120 gm gula pasir
3 sudu besar kacang merah - direbus dan dikisar
Sedikit pewarna merah


Cara Menyediakan:
1.Masak bahan A hingga larut dan masukkan ke dalam acuan bersesuaian yang berlubang di tengah. Biarkan hingga hampir beku barulah dituang bahan B.

2.Sebelum dituang ke dalam bahan A,kesemua bahan B hendaklah dimasak hampir pekat.

Sumber

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons