Bahan²
1) Epal - dipotong empat (4 biji)
2) Serbuk Asam Boi (2 sudu besar)
3) Asam Boi (4 biji)
4) Limau Kasturi - dipotong dua (2 biji)
5) Gula (1 sudu besar)
6) Air (2 liter)
7) Ais (sedikit)
2) Serbuk Asam Boi (2 sudu besar)
3) Asam Boi (4 biji)
4) Limau Kasturi - dipotong dua (2 biji)
5) Gula (1 sudu besar)
6) Air (2 liter)
7) Ais (sedikit)
Cara menyedikannya:
Kisar hancur buah epal.
Apabila siap, toskan airnya.
Curahkan ke dalam bekas berlainan. Masukkan gula dan serbuk asam boi.
Perasakannya dengan curahan air limau dan kemudian masukkan ketulan asam boi. Kacau sebati.
Masukkan beberapa ketulan ais dan hidang.
0 comments:
Post a Comment