Kek Koko Moisture Hitam Manis

Bahan-bahan:
2 biji telur ayam
1 cawan susu pekat
1 cawan gula
1 cawan minyak jagung
2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk koko
1 camca teh serbuk penaik
1 cawan air suam

Cara membuatnya:
1.Masukkan telur,susu pekat,gula dan minyak jagung
ke dalam pengisar selama 15 minit.
2.Kacau perlahan tepung gandum,serbuk koko dan serbuk
penaik sehingga sebati.
3.Masukkan air suam dan bahan yg dikisar tadi,
kemudian kacau lagi sehingga rata.
4.Masukkan ke dalam mangkuk kecil dan kukus selama 25 minit.


TIP:Gunakan air suam kala membancuh kek yg dikukus supaya
kek tidak bantat.Air sejuk akan menyebabkan bancuhan pekat
sehinggan akhirnya kek menjadi bantat.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons