Ikan Patin Lemak Tempoyak

Bahan kisar:
5 tangkai cili merah
5 tangkai cili padi
halia
kunyit hidup
4 biji bawang kecil
2 biji bawang putih

Bahan² :
Ikan patin
Daun kunyit
1 batang serai,dititik
3 cawan santan
Garam secukup rasa
Tempoyak

Cara membuatnya:
1.Masukkan bahan dikisar ke dalam periuk,ikan patin,daun kunyit dan serai.
2.Jerangkan ia di atas api,tuangkan santan,garam dan kacau sehingga kuah mendidih.
3.Akhir sekali masukkan tempoyak,gaul rata dan biar ia masak.
Angkat dan hidangkan.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons