Kek Cawan






















Bahan-bahannya:
Mentega - 170gm
Tepung Gandum - 230gm
Tepung Penaik - 1 sudu kecil
Telur - 3 biji
Serbuk Koko - 80gm
Dadih asli (Yogurt) - 100gm
Susu Cair - 100ml
Gula Kastor - 180gm
Esen vanilla - 1sudu kecil

Hiasan A:Keju Krim, Madu, Krim
Hiasan B:Coklat Warna, Kismis,Coklat Butang


Cara membuatnya:
1.Pukul gula dan Mentega hingga kembang.
2.Masukkan telur satu demi satu dan juga esen vanilla.
3.Masukkan tepung serbuk koko dan juga serbuk penaik sedikit demi sedikit hingga habis.
4.Masukkan dadih asli , susu cair sedikit demi sedikit hingga habis.
5.Dibakar pada suhu 180°c selama 15 minit.

9 comments:

Anis Ann said...

this resepi looks sweets dear (=

Ezzattie said...

nampak sedap je... nak torai lah :)

berkattrading said...

nampak sedap laa...bleh try nie..:D

Hiddy Asri said...

menarik, komen resepi sy http://hiddyasri.blogspot.com/2011/06/nasi-beringin-muar-mari.html

Adawiyah Md Hazali said...

Saya nak try tau! Hee =D thanks!

ZaiFa® said...

saya pun try resipi ni.1st time tak berapa cantik.next week nak try lagi.anak pun suka makan. :-)

FarHANa aZwA said...

nk try lah hehehe

BunTai said...

kalau banyak sangat krim..saya boleh muntah...tapi suka kek

Ain Rased ヅ said...

ohh God , what is this ? hha , kalau free comferm Ain try . hee ;)

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons