Bahan-bahannya:
Mentega - 170gm
Tepung Gandum - 230gm
Tepung Penaik - 1 sudu kecil
Telur - 3 biji
Serbuk Koko - 80gm
Dadih asli (Yogurt) - 100gm
Susu Cair - 100ml
Gula Kastor - 180gm
Esen vanilla - 1sudu kecil
Hiasan A:Keju Krim, Madu, Krim
Hiasan B:Coklat Warna, Kismis,Coklat Butang
Cara membuatnya:
1.Pukul gula dan Mentega hingga kembang.
2.Masukkan telur satu demi satu dan juga esen vanilla.
3.Masukkan tepung serbuk koko dan juga serbuk penaik sedikit demi sedikit hingga habis.
4.Masukkan dadih asli , susu cair sedikit demi sedikit hingga habis.
5.Dibakar pada suhu 180°c selama 15 minit.
9 comments:
this resepi looks sweets dear (=
nampak sedap je... nak torai lah :)
nampak sedap laa...bleh try nie..:D
menarik, komen resepi sy http://hiddyasri.blogspot.com/2011/06/nasi-beringin-muar-mari.html
Saya nak try tau! Hee =D thanks!
saya pun try resipi ni.1st time tak berapa cantik.next week nak try lagi.anak pun suka makan. :-)
nk try lah hehehe
kalau banyak sangat krim..saya boleh muntah...tapi suka kek
ohh God , what is this ? hha , kalau free comferm Ain try . hee ;)
Post a Comment