Urap Daun Pegaga

Bahan-bahan:

600 gm daun pegaga
150 gm udangkering
5 biji cili merah
10 biji bawang merah |dihiris
2 sudu besar Asam Jawa Adabi
1 biji kelapa (dibuat kerisik)
Garam danSerbuk Perasa MSG Adabi secukupnya

Cara Memasaknya:
1.Bersihkan daun pegaga dan toskan airnya kemudian dihiris halus.
2.Isihkan pegaga yang telah dihiris ke dalam mangkuk kemudian masukkan kesemua bahan yang telah ditumbuk tadi.
3.Masukkan asam jawa, bawang kecil yang telah dihiris dan kerisik.
4.Kemudian gaul mesra dengan daun pegaga.
5.Masukkan garam dan serbuk perasa secukupnya.
6.Sedia untuk dihidang.

Sumber:Adabi

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons