Bahan A
Cili kering
Cili Besar
1 ulas bawang besar
2 ulas bawang putih
½ inci halia
½ inci lengkuas
½ inci kunyit hidup
1/2 inci belacan
½ sudu ‘teh jintan
Bahan B
2 batang serai
2 batang bunga kantan
Daun kesom
Air asam jawa
Bahan C
Daun Kari
Ikan pari
2 biji tomato
5 batang kacang bendi
Cara-cara membuatnya.
1. Blander bahan2 A
2.Tumis daun kari kemudian masukkan bahan A dan sedikit garam
3.Masukkan kesemua bahan B
4.Masukkan kesemua bahan-bahan C, ikan pari, kacang bendi dan tomato.
Siap...hidangkan panas-panas.
2 comments:
sedapnya ikan pari tu..lama dah saya tk mkn...kat sini susah nk jumpala.
ooo..kat sana susah nak dapatkan ikan pari ke? kat sini memang ada selalu.tapi harga mahal skit.
Post a Comment