Kambing Sos Rosemary
















Bahan-bahan:
500 gm daging kambing (Lamb Shoulder)
1/2 liter pati lembu
10 gm daun rosemary
2 ulas bawang putih (kisar)
4 ulas bawang merah (kisar)
2 cm halia (kisar)
Sedikit garam dan gula

Cara menyediakan:

1.Gaulkan daging kambing dengan garam sehingga rata.Biarkan seketika,kemudian panggang.
2.Sementara itu,tumiskan bawang merah,bawang putih,halia dan daun rosemary sehingga naik bau.
3.Selepas itu,masukkan pati lembu.Kacau seketika barulah angkat dan tuangkan ke atas daging kambing yang dipanggang tadi.

*Cara mudah untuk mendapatkan pati lembu begini caranya.Ambil tiga kuib pati daging lembu dan bancuhkan dengan setengah liter air.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons