Kek Batik Arora


Bahan-bahan:

250 gm butter
100 gm gula castor
1 sudu kecil ovelette3/4 cawan susu pekat manis
250 gm tepung gandum (diayak)
2 sudu kecil baking powder (diayak)
6 biji telur
5 jenis pewarna dan paste
----------------------------------------

Cara membuatnya:
Putar butter, gula dan ovelette hingga kembang dan berkrim
Masukkan susu pekat dan putar sebati
Masukkan telur satu persatu 
Masukkan tepung gandum
Bahagikan kepada 5 bahagian dan letak pewarna dan paste
Sediakan loyang size 8 dan griskan loyang
Letak 1 sudu besar adunan pewarna , 1 sudu adunan pewatna lain dan ulang seterusnya hingga habis.
Panaskan oven selame 10 minit pada suhu 170 C
Bakar selama 1 jam .
Selepas 40 minit jika tengah kek masih belum masak tetapi bahagian atasnya dah agak garing, tutup bahagian atas tersebut dengan tudung periuk.
Teruskan membakar hingga kek masak dengan sempurna.

0 comments:

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons