Bubur Lambuk






















Bahan-bahan:
2 cawan beras [rebuskan dalam slow cooker]
1/2 kg keledek [warna merah/jingga]...potong kecil
1 s/b lada hitam
2 cm. halia
5 ulas bawang merah
5 tangkai pucuk ubi
5 tangkai daun cekur manis
1 ikat daun paku merah
1 ikat pucuk paku hijau
5 pokok kangkong
2 tangkai dan kadok
4 tangkai daun kesom
4 tangkai daun kemangin
1 helai daun kunyit
1 cawan udang basah saiz kecil [tak der pun tak per]
2 ekor ikan kembung [bakar dan ambil isi]
air secukupnya
garam

Cara membuatnya:
1.Semua sayuran dipotong, basuh dan toskan.
2.Tumbuk lada hitam hingga lumat, setelah itu masukkan 10 ulas bawang merah, halia dan tumbuklah lagi sehingga lumat bersama isi ikan tadi.
3.Masukkan keledek dan bahan-bahan yang telah ditumbuk tadi bersama ikan yg dihancurkan kedalam bubur nasi tadi.
4.Masukkan udang dan kacau sehingga rata.
5.Bila sudah hampir untuk diangkat, masukkan sayur-sayura & garam secukupnya sambil dikacau hingga cukup rata dan sayur layu.
6.Angkat dan hidangkan.



















Berbuka Puasa Nuffnang

Menjelang bulan Ramadhan yang mulia ini, kami di pihak Nuffnang ingin menjemput saudara dan saudari untuk berbuka puasa bersama kami di Sesi Berbuka Puasa Bersama Nuffnang di The Apartment, KLCC.



Tujuan sesi berbuka puasa ini diadakan adalah untuk mengeratkan silatulrahim di antara para blogger beragama Islam dan kakitangan Nuffnang yang berada di sebalik tabir perkhidmatan menjual ruang-ruang iklan di blog anda. Selain itu, para blogger juga boleh mengambil kesempatan ini untuk bertemu dan bergaul di antara satu sama lain terutamanya bagi mereka yang tidak pernah bertemu sebelum ini tetapi telah lama membaca blog sesama diri.

Para blogger juga berpeluang menjamu selera dengan hidangan Buffet Ramadhan yang disediakan khas oleh The Apartment yang mengutarakan sajian Kelantan sebagai tema utama tahun ini.


Kepada mereka yang belum pernah menjamu hidangan ‘Kelate’, inilah masa untuk anda mencuba.

Ayuh, sekiranya anda ingin menyertai Sesi Berbuka Puasa Bersama Nuffnang, hantarkan email kepada berbukapuasa@nuffnang.com dengan nama penuh dan URL blog anda. 30 blogger pertama yang menghantar emel kepada kami akan dijemput untuk menghadiri sesi berbuka puasa ini. Jika anda ingin menghadiri sesi ini dengan pasangan anda, sila maklumkan kepada kami di dalam emel anda. Sesi berbuka puasa ini adalah esklusif untuk ahli-ahli Glitterati sahaja.

Kami di pihak Nuffnang ingin mengucapkan ‘Selamat Menjalankan Ibadah Puasa’ kepada semua Muslimin dan Muslimat di seluruh negara.

Kek Lapis


KEK LAPIS BATIK KENYALANG

Bahan-Bahan
500 gm mentega churn emas (saya gunakan jenama lain jer)
200 gm gula halus
390 gm susu pekat
150 gm horlick
Jem 200 gm buah-buahan (saya gunakan jem raspberry)
300 gm tepung hongkong
10 biji telur Bagus A
1 sudu kecil pewarna kuning
1 sudu kecil pewarna hijau
1 sudu kecil pewarna merah
1 sudu kecil pewarna Oren - saya tambah 1 lagi warna.

Cara membuatnya:
1.Pukul mentega dan gula Sehingga putih dan kembang. (selama kira-kira 3-4 minit).
2.Di dalam bekas yg lain, pukul telur Sehingga kembang (kira-kira 3-4 minit).
3.Campurkan adunan mentega dan telur, pukul hingga sebati atau selama 2 minit.
4.Masukkan susu pekat, jem, Horlick dan tepung. Pukul selama 2 minit. (Dgn kecepatan sederhana)
5.12 Senduk lauk ambil adunan dan ketepikan utk dibuat 3 lapisan bawah dan 3 lapisan atas-1 lapis adunan Senduk 2. Kemudian dgn bubuhkan sedikit pewarna kuning. Yg selebihnya, saya
bahagikan kpd 3 Bahagian-merah, hijau dan jingga (Oren).
6.2 Senduk tuang ke dalam adunan kuning Loyang 9 "x 9" yg telah dialas kertas dan digris.
Sehingga bakar 3 lapis adunan kuning ini dgn api panggangan, suhu 180 -200 darjah).
7.Masukkan adunan merah, hijau (& Oren) ke dalam botol sos berasingan. Bila lapisan kuning 3 tadi dah masak, paipkan secara menyerong (diagonal) adunan hijau berselang-seli dgn Sehingga Oren merah dan menutupi lapisan bawah. Bakar pada suhu yg sama Sehingga lapisan masak.
8.Jika Terdapat lapisan tadi menggelembung, cucukkan dgn lidi semula agar ianya rata.
9.Kemudian, paipkan pula lapisan 3 warna tadi secara bertentangan dengan lapisan
sebelumnya. Sehingga Ulangi proses ini adunan selesai.
10.Untuk lapisan atas, gunakan adunan kuning yang masih ada 6 Senduk tadi utk membuat 3 lapisan. Seperti biasa bakar dgn api panggangan Sehingga masak.


Nota:
Anda boleh juga Menggunakan Acuan sedikit yg besar seperti 10 "x 10", Jika anda ingin kek anda sedikit rendah. Tapi mmg sudah menjadi kebiasaan, lapis Sarawak kek2 yg tinggi mempunyai bentuk dan cara memotongnya juga berlainan.



Bahan-Bahan
500 gm mentega churn emas (saya gunakan jenama lain jer)
200 gm gula halus
390 gm susu pekat
150 gm horlick
Jem 200 gm buah-buahan (saya gunakan jem raspberry)
300 gm tepung hongkong
10 biji telur Bagus A
1 sudu kecil pewarna kuning
1 sudu kecil pewarna hijau
1 sudu kecil pewarna merah
1 sudu kecil pewarna Oren - saya tambah 1 lagi warna.

Cara membuatnya:
1.Pukul mentega dan gula Sehingga putih dan kembang. (selama kira-kira 3-4 minit).
2.Di dalam bekas yg lain, pukul telur Sehingga kembang (kira-kira 3-4 minit).
3.Campurkan adunan mentega dan telur, pukul hingga sebati atau selama 2 minit.
4.Masukkan susu pekat, jem, Horlick dan tepung. Pukul selama 2 minit. (Dgn kecepatan sederhana)
5.12 Senduk lauk ambil adunan dan ketepikan utk dibuat 3 lapisan bawah dan 3 lapisan atas-1 lapis adunan Senduk 2. Kemudian dgn bubuhkan sedikit pewarna kuning. Yg selebihnya, saya
bahagikan kpd 3 Bahagian-merah, hijau dan jingga (Oren).
6.2 Senduk tuang ke dalam adunan kuning Loyang 9 "x 9" yg telah dialas kertas dan digris.
Sehingga bakar 3 lapis adunan kuning ini dgn api panggangan, suhu 180 -200 darjah).
7.Masukkan adunan merah, hijau (& Oren) ke dalam botol sos berasingan. Bila lapisan kuning 3 tadi dah masak, paipkan secara menyerong (diagonal) adunan hijau berselang-seli dgn Sehingga Oren merah dan menutupi lapisan bawah. Bakar pada suhu yg sama Sehingga lapisan masak.
8.Jika Terdapat lapisan tadi menggelembung, cucukkan dgn lidi semula agar ianya rata.
9.Kemudian, paipkan pula lapisan 3 warna tadi secara bertentangan dengan lapisan
sebelumnya. Sehingga Ulangi proses ini adunan selesai.
10.Untuk lapisan atas, gunakan adunan kuning yang masih ada 6 Senduk tadi utk membuat 3 lapisan. Seperti biasa bakar dgn api panggangan Sehingga masak.


Nota:
Anda boleh juga Menggunakan Acuan sedikit yg besar seperti 10 "x 10", Jika anda ingin kek anda sedikit rendah. Tapi mmg sudah menjadi kebiasaan, lapis Sarawak kek2 yg tinggi mempunyai bentuk dan cara memotongnya juga berlainan.

Kurma Kambing


Bahan-bahan:
(Hidangan untuk enam orang)
2 cawan minyak masak Daisy Blend
1 ekor ayam (potong)
1/2 sudu kecil serbuk kunyit
1/2 cawan minyak masak
4 biji tomato merah (potong empat)
1/2 cawan sos tomato
1/2 cawan susu cair
1/2 cawan kismis kuning
1/2 cawan badam keping
2 cawan hirisan kentang
Gula secukup rasa
Garam secukup rasa

Bahan kisar halus:
5 tangkai cili kering (rebus)
5 tangkai cili merah
4 sentimeter halia
4 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
1 sudu besar rempah kurma

Cara memasak:
1.Goreng ayam bersalut serbuk kunyit dengan dua cawan minyak masak Daisy Blend. ketepikan.
2.Panaskan setengah cawan minyak masak dan masukkan bahan kisar. Masak hingga garing.
3.Kemudian, masukkan tomato, sos tomato, susu cair, kismis kuning, badam keping, gula dan garam. Masak sehingga sedikit kering.
4.Masukkan ayam yang sudah digoreng dan masak se ketika.
5.Hias dengan kentang goreng.
6.Siap untuk dihidang.

Petua Untuk menyediakan kuzi ayam yang lebih lazat, goreng ayam hingga dagingnya sekadar cukup masak saja dan tidak terlalu garing.

Nasi Beriani Sotong


Bahan-bahan:
1/2 cawan minyak masak Daisy Blend
1 sudu besar rempah beriani
1 kilogram sotong basah (dicuci bersih)
1 helai daun pandan
4 cawan beras basmati (rendam 1/2 jam)
4 cawan air
1 cawan susu cair
Garam secukup rasa
50 gram kismis kuning
2 labu bawang besar (hiris dan goreng)
2 tangkai daun ketumbar
1 sudu besar pewarna kuning

Bahan Dikisar Halus:
4 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
4 sentimeter halia

Cara menyediakan masakan:
1.Panaskan minyak masak di dalam kuali dan tumis bahan kisar bersama rempah beriani sehingga garing.
2.Kemudian, masukkan sotong dan biarkan ia masak.Keluarkan sotong dan ketepikan. Biarkan baki rempah di dalam kuali.
3.Masukkan daun pandan dan beras basmati ke dalam kuali tadi. Gaul hingga sebati.
4.Masukkan air dan susu cair. Masak sehingga mendidih. Masukkan garam secukup rasa dan sebatikan.
5.Masukkan kismis kuning, bawang besar yang sudah digoreng, daun ketumbar dan pewarna kuning. Biar kering dan boleh diangkat apabila bahan kelihatan layu.
6.Siap untuk dihidang.(Hidangan untuk enam orang)

Petua: Gunakan periuk kukus untuk mengukus nasi beriani selepas dimasak kering di dalam kuali untuk mendapatkan nasi yang lebih lembut dan tidak berkerak.

Almond Choclate Cookies


Bahan-Bahan:
(A)
260 gm mentega
185 gm gula aising

(B)
1 biji telur
½ sudu teh pes kopi
1 susu cokelat yang pes

(C)
400 gm tepung
1 sudu besar tepung susu
½ sudu teh baking powder
15 gm serbuk koko

(D)
180 gm kepingan badam (almond flakes)

Cara membuatnya:
Pukul (A) hingga sebati.
Masukkan (B) dan pukul hingga licin.
Masukkan (C) yg telah diayak dan Kemudian tambahkan (D).
Adun hingga sebati.
Tekan adunan ke dalam derep segi-empat, berukuran 20 sm (8 inci) yg dialas dgn kertas minyak.
Simpan dalam peti sejuk semalaman atau sehingga keras.
Keluarkan adunan dari peti sejuk dan potong menjadi kepingan 4sm.
Potong menjadi kepingan nipis berukuran 5 mm tebal.
Bakar pada suhu 170 darjah Celcius selama 20-25 minit.

Nota: Kepingan badam boleh digantikan dgn kacang lain seperti kenari, hazelnut atau lain2.

Biskut Hati Keju


Bahan-Bahan:
225 gm mentega
170 gm parutan keju Cheddar
455 gm tepung gandum
1 biji telur (dipukul)
½ sudu the serbuk lada putih
2 biji kuning - utk sapu atas biskut

Cara membuatnya:
Tepung diayak dgn lada putih.
Setelah itu digaul rata dgn mentega.
Masukkan parutan keju lalu digaul lagi.
Masukkan telur dan uli hingga menjadi doh yg lembut.

Seterusnya,canai doh dan teraplah
Menggunakan penerap berbentuk hati.
Atur dalam bekas pembakar,
Sapukan sedikit kuning telur dan bakar dgn kepanasan 160 darjah celcius selama 15 minit atau Sehingga masak dan garing.

Pistachio






















Bahan-bahan:
100 gm mentega
100 gm tepung
50 gm gula kaster
40 gm Quaker Oats (dikisar)
20 gm tepung beras
¼ sudu the garam
¼ sudu yang emplex
½ sudu the serbuk vanili
secukup cokelat putih (dicairkan)
secukup pistachio... (dibakar, dicincang kasar2)

Cara membuatnya:
Mentega, garam, emplex, vanili dan gula dikacau rata.
Masukkan bahan2 yg lain dan uli Sehingga rata.
Canai dan Terap Acuan dgn airmata, bakar selama 15 minit dgn kepanasan 160 darjah. Angkat dan sejukkan.
Sapukan putih dan taburkan cokelat pistachio.
Biarkan sebentar sebelum disimpan.

Magic Peanut Butter

















Bahan-bahan:
190 g semua tujuan-tepung
45 g unsweetened cocoa powder
2 g baking soda
100 gram gula putih
Dikemas 110 gram gula merah
115 g mentega, melunak
65 g selai kacang
5 ml vanilla extract
1 butir telur

Mengisi:
90 gram confectioners 'sugar
195 g selai kacang

Cara membuatnya:
Dalam mangkuk kecil campuran tepung, kakao dan baking soda. Aduk sampai tercampur rata.
Dalam mangkuk besar mengalahkan gula, mentega atau margarin dan 65gm cangkir selai kacang, sampai ringan dan fluffy. Tambahkan vanili dan telur, kocok. Masukkan campuran terigu hingga tercampur. Sisihkan.
Untuk membuat Filling: Campurkan pembuat manisan 195gm gula dan selai kacang. Aduk rata.
Roll mengisi ke 30-1 inci bola. Untuk setiap cookie, dengan tangan ditaburi tepung, bentuk sekitar 1 sendok makan adonan sekitar 1 selai kacang bola, meliputi sepenuhnya. Place 2 inches terpisah di ungreased cookie sheet. Meratakan dengan kaca dicelup dalam gula.
Panggang pada suhu 375 derajat F (190 derajat C) selama 7-9 menit. Ketika cookie sudah selesai, mereka harus ditetapkan dan sedikit retak.

Biskut Warna Warni


















Bahan-bahan:
3 1/2 cawan tepung jagung } diayak
1 cawan mentega
1/2 cawan gula halus
2 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanilla
sedikit sugar strands } hiasan

Cara membuat:
Kacau mentega dan gula halus hingga sebati.
Masukkan kuning telur, esen vanilla dan kacau rata
Masukkan tepung jagung dan diuli
Canaikan adunan dan terapkan bentuk yg anda suka
Sapukan kuning telur di atasnya
Kemudian hiaskan di atasnya dgn gula urai warna warni
Bakar di dalam ketuhar hingga masak kemudian sejukkan atas rak

Biskut Coffea Bean






















Bahan A
270 gram mentega, dilembutkan
60 gram crisco putih
1 biji telur yang kecil
160 gram gula serbuk
1/2 sudu teh emplex
1 sudu teh butter oil
300 gram tepung Hong Kong, diayak
180 gram tepung gandum, diayak
30 gram tepung jagung
60 gram cornflakes, dikisar halus
90 gram chocolate rice
secukup chocolate coffee bean untuk hiasan

Bahan B
1 biji putih telur
1 1/2 sudu makan jus limau kasturi
310 gram icing sugar atau secukupnya

Cara untuk Bahan A
Mentega, crisco, telur, gula, emplex dan butter oil dipukul dengan "K" beater sehinga rata dan sebati. Masukkan semua tepung, cornflakes dan chocolate rice dan pukul lagi sehingga rata. Perapkan selama 10 minit. Panaskan ketuhar pada 150 darjah C. Ambil sedikit adunan, canai rata dan terap dengan menggunakan acuan bintang lebar 3cm dan satu lagi diterap dengan acuan bintang kecil, lebarnya 1 cm. Atur dalam dulang biskut dan bakar selama 25 - 30 minit atua sehingga garing dan masak. Hiaslah setelah sejuk.

Cara untuk Bahan B
Putih telur dan jus limau dipukul dengan menggunakan "K" beater sehingga rata. Masukkan icing sugar dan pukul lagi sehingga sebati. Semasa hendak digunakan isikan dalam piping bag dan picit.

Cara menghias Biskut
Picitkan sedikit bahan B diatas bintang 3 cm. Kemudian aturkan bintang kecil diatasnya. Picitkan lagi icing diatas bintang kecil dan letakkan sebiji chocolate coffee bean.

Biskut Arab@Crystal Ball














Bahan-bahan
250 gm tepung gandum
125 gm gula halus
125 gm minyak sapi
pewarna..merah ..kuning dan hijau

Caranya:
1.Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
2.Bahagikan adunan kepada 3 warna dan masukkan warna yg berlainan saperti merah, kuning dan hijau.
4.Bentukkan adunan saperi bebola dan cantumkan 3 warna saperti dalam gambar.
5.Masukan adunan dalam paper-cup kecil.
6.Bakar pada suh 180'c selama 25 - 20 minit.

Sarak Ikan Kembung

















Bahan-bahan:
5 ekor ikan kembung besar
1 / 4 biji kelapa parut - ditumbuk halus Digiling / ditumbuk
10 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
1 inci Halia
1 / 2 inci lengkuas
3 batang serai
2 Tangkai daun kesum, dihiris halus
1 sdb serbuk lada putih serbuk perisa dan garam secukupnya

Cara Membuat:
Bersihkan ikan dan buang insangnya. Belah ikan berhampiran belakang kedua-dua belah tulangnya.
Buang tulang ikan dan Keluarkan isi perutnya dan bersihkan. Kikis isi ikan hingga ke kulit tetapi jangan sampai kulit ikan terkoyak.
Tumbuk isi ikan halus. Campurkan semua bahan dan gaulkan rata-rata. Sumbat campuran ini kedalam ikan kemas dan ikat dengan benang. Sudip atas letak ikan besar yang berlubang dan goreng dalam minyak yang panas Sehingga kekuningan. Jika anda lebih mudah Menggunakan penggorengan listrik.

Ketam Cili Bertelur















Bahan-bahan:
•1 kg - ketam bunga – dibersihkan, dibelah dua & digoreng selama 3-5 minit.
•10 ulas - bawang merah dikisar lumat
•5 ulas - bawang putih dikisar lumat
•2 inci - halia dikisar lumat
•3 batang - serai – dititik
•5 sudu besar - minyak untuk menumis
•1 cawan-air
•3 sudu besar - sos tiram
•3 sudu besar - sos cili
•3 susu desar - sos tomato
•2 sudu besar - cili boh
•1 biji - telur – dipukul
•Garam & gula secukup rasa
•1 labu - bawang besar–dibelah 8
•Daun ketumbar untuk hiasan

Cara memasak:
•Panaskan minyak masak dan tumiskan bahan-bahan kisar, cili boh dan serai hingga naik baunya.
•Masukkan secawan air, gaul rata. & masukkan semua sos, gula, garam secukup rasa dan gaul hingga sebati. Masukkan ketam, bawang besar & tutup kuali selama 5 minit.
•Masukkan telur dan dikacau kedalam kuali cepat-cepat supaya telur tak berketul.
•Hiaskan dengan hirisan daun ketumbar

Deep Fried Mushrooms on Toast
















Bahan-bahan:
•4 keping roti putih- dipotong 3 segi
•¼ cawan cendawan straw}
•¼ cawan cendawan butang}
•2 keping cendawan hitam dicincang halus
•5 keping cendawan oyster}
•2 ulas bawang putih}
•2 tangkai daun ketumbar
•2 sudu besar bijan
•1 sudu besar pes kari merah Thai
•1 sudu kecil sos Maggi seasoning
•1 sudu kecil kicap cair
•1 sudu kecil gula
•1 sudu besar sos tiram
•2 ulas bawang putih- dimayang dan digoreng hingga garing
•1 biji kuning telur
•¼ cawan tepung gandum
•½ sudu kecil serbuk lada hitam
•1 cawan minyak sayuran
•½ cawan sos cili Thai

Cara memasak:
•Campurkan pes kari merah Thai, cendawan cincang, bawang putih, daun ketumbar, Maggi seasoning, kicap cair, sos tiram, bawang putih goreng, lada hitam, kuning telur dan digaul hingga sebati.
•Sapukan adunan cendawan diatas permukaan roti serata mungkin dan tekapkan diatas bijan.
•Panaskan minyak masak dan goreng diatas api sederhana hingga kuning keemasaan sebelum diangkat.
•Susun diatas pinggan, hiaskan dengan hirisan daun ketumbar dan taburkan sedikit bijan panggang.
•Hidangkan panas bersama sos cili Thai

Shahi Tukda












Ingredients:
•5 slices white bread – crust removed and cut into triangles
•400 gm ghee
•300 gm sugar
•150 ml water
•1/8 tsp cardamom pods
•3 strands saffron threads
•1 can evaporated milk

Method:
•Heat up the ghee and fry the bread slices until brown. Drain.
•Prepare sugar syrup by boiling sugar, water and cardamom pods till thick.
•Soak the fried bread in thick sugar syrup for a few minutes. Drain.
•Heat up the milk, cardamom pods and saffron thread for a few minutes to infuse the color & flavor.
•Serve the sauce with sugar- soaked bread. Garnish with toasted almond flakes..

Kerabu Taugeh Bersantan


















Bahan-bahan:
•500 gm - taugeh - dicelur
•2 sudu besar - udang kering
•300 gm - udang harimau – dikupas, dibersihkan & digaul dengan sedikit garam
•2 sudu besar - marjerin
•1 sudu besar - kerisik
•6 ulas - bawang merah – dimayang halus
•5 biji - cili padi – dititik
•2 biji - jus limau kasturi/limau nipis/lemon
•1 cawan pati santan
•Daun kuchai untuk hiasan
•Garam secukup rasa

Cara memasak:
•Panaskan marjerin dan gorengkan udang kering hingga garing. Ketepikan.
•Dengan menggunakan marjerin yang sama, gorengkan udang harimau hingga masak. Ketepikan..
•Gaulkan kesemua bahan diatas hingga sebati dan hidangkan bersama nasi putih.

Mississippi Mud Cake














Ingredients
•200 gm all-purpose flour
•380 gm castor sugar
•5 gm baking soda
•2 gm salt
•225 gm unsalted butter
•40 gm cocoa powder
•235 ml water
•115 ml buttermilk
•2 eggs, lightly beaten
•1 teaspoon vanilla
•225 gm mini marshmallows

For the frosting:

•115 gm unsalted butter
•40 gm cocoa powder
•115 ml buttermilk
•455 gm confectioners' sugar
•1 teaspoon vanilla extract
•Pinch salt
•90 gm chopped nuts, such as pecans or walnuts, lightly toasted

Method:

1.Preheat the oven to 180°C and lightly grease a 9 x 13-inch cake pan.

2.Sift the flour, sugar, baking soda and salt into a medium mixing bowl.

3.Place the butter in a small saucepan and, when melted, add the cocoa and water and bring to a boil. Add the boiling cocoa mixture to the dry ingredients and stir until just combined.

4.Add the buttermilk, eggs, and vanilla and stir until smooth. Pour into prepared baking dish and bake until a toothpick inserted in the center of the cake comes out clean, 35 to 40 minutes. Transfer to a wire cooling rack and sprinkle the marshmallows evenly over the hot cake.

5.Place the butter in a medium saucepan and, when melted, add the cocoa powder and buttermilk and bring to a boil. Remove from the heat and add the confectioners' sugar, vanilla, and salt and stir until very smooth.

6.Pour the hot icing over the marshmallows on the hot cake and sprinkle with the nuts. Let cool to lukewarm before serving. Cake is best served warm or at room temperature.

My Friends,My Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
www.my-resepi.blogspot.com. Powered by Blogger.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons